ESKİŞEHİR / MİHALGAZİ - Alpagut Ortaokulu

Nis

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATMAK İÇİN OKULUMUZA GELEN MİHALGAZİ GENÇLİK VE SPOR İLÇE MÜDÜRESİ NAZMİYE ERDEM'E ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Etik ya da ahlak felsefesi, felsefenin doğru ve yanlış kavramlarını inceleyen, savunan ve sistemleştiren bir dalıdır.

Etik kelimesi Antik Yunanca'daki "ethikos" kelimesinden gelir. Ethikos kelimesinin kökeni ise "alışkanlık, örf, adet" anlamına gelen "ethos" kelimesidir.

Etik bilimi iyi ve kötü, doğru ve yanlış, erdem ve ahlaksızlık, adalet ve ceza gibi kavramları açıklayarak insan ahlakının sorularına çözümler arar. Ahlak felsefesi aynı zamanda ahlak psikolojisi, değer teorisi ve betimleyici etik alanlarıyla da iç içedir.

Etik biliminin başlıca üç ana dalı aşağıdakilerdir:

1) Meta-etik: Ahlaki durumların ve ahlaki değerlerin teorik açıdan anlamlarını ve tanımlarını ele alan etik dalıdır.

2) Normatif etik: Bir eylemin ahlaki açıdan değerlendirilmesini ele alan etik dalıdır.

3) Uygulamalı etik: Belirli durumlarda ya da eylemlere maruz kaldığında bir insanın nasıl davranması gerektiğini ele alan etik dalıdır.